Granberry's , zeker een toegevoegde waarde

Gepost in Koken.

Fris, Fruitig & Lekker.

assbas1

Vers te koop in het najaar, streelt uw tong en anderen, een jaar lang!

Op de eilanden groeien ze in het wild, mijn zus in ZWEDEN struint wanneer het zover is de beste plekken af en vult er een halve diepvries mee!

Doordat het struinen mij niet meer zo goed afgaat, kan ik bij de echte groenteman terecht, die er jaarlijks bij de inkoop rekening mee houdt.

assbas8   assbas9Perste ik mij vroeger te barsten, eerst op mijn glazen geval en daarna op mijn gammele electrische pers.

We gaan met de tijd mee, tegenwoordig heeft ieder zich overeind houdende groenteman een sinasappelpers automaat staan

waar je voor een aantal EURO'S een litertje vers sap perst. Het gemak dient de mens nietwaar? 

  • 1 kg geleisuiker
  • 5 a 6 zakjes vanille suiker
  • 2 kg schoon gewassen Granberry's
  • snufje nootmuskaat

Het geheel op een zacht vuur aan de kook brengen en even laten doorkoken, zodat hij wat indikt.

Het geheel in porties verdelen in daarvoor bestemde bakjes, laten afkoelen en in de diepvries hebt U een heel jaar lang:

In shakes, op ijs en yougert en vlees een heerlijk frisse en smaakvol nagerecht e.o.

Kopie van AG00407 Vanplaatsvan sinasappels, ga ik 2015 over op Mineola's assbas10vol sap, deze kruising van Mandarijn en Crapefruit.

U ziet het: verandering van spijs doet U eten!

Ook een aanrader om zo te eten, de schil vliegt er af en frist en fruitigt je zichtbaar op........

wie de schoen past, trek hem aan!