28 juli 1967 trouwdag Aty & Benno
Jacob van Ruysdealstraat 30 Haaksbergen werd ons eerste huis.
Gekocht van Bouwfonds Nederlandse Gemeenten.
Waarom Haaksbergen, dezelfde woningen kosten in Hengelo ov FL.14.000,= meer en met een auto van de zaak waren die paar km's meer geen probleem.
Toen we in 1967 trouwden verhuisden we van Hengelo ov naar het dorp Haaksbergent zo'n 15 km. verder. Dit dorp ontwikkelde zich snel naar een snel groeiende plaats waar veel mensen uit de nabije Twentse steden neer streken.
27 juli 1967 was de grote dag, Atie van Lier en ik traden in het huwelijk. Alles was in orde 1e selectie was er, de polonaise, de muziek, prachtige bruid en als afsluiter een daverend onweer om 23.00 uur exact ja.
Atie en ik maken er nu nog wel eens grappen over, het onweer was er (oomen) maar ik, B.H.J. Assink alvorens te trouwen, had beter nog enkele jaren uit kunnen razen. Een dikke smet op mijn blazoen...ik weet het!
In een mum van tijd kreeg ik bezoek aan de Jacob van Ruysdaelstraat van een afgevaardigde van de 2 plaatselijke voetbal clubs RK HSC en de v.v,Haaksbergen die allen in de kelder van het amateurvoetbal speelden, terwijl ik met de HVV Hengelo in de 1e klasse uitkwam, het hoogst mogelijke in die tijd!
Na een paar bezoekjes aan de betreffende verenigingen was mijn keuze snel gemaakt.
Die paar km. naar Hengelo wogen niet op tegen het niveau van spelen van de Hoksebargse 2 clubs.
Bovendien was ik op de maandag trainer van de D en C selectie van HVV Hengelo en had daar een hoop plezier aan met veel talent.
Zo hier en daar werden de stellingen betrokken en dat merk je al bij de plaatselijke slager, bakker, groente en melkboer.
Goh wat een aardig volk!! Vooral vermakelijk maar toch ook gis en vooral gevaarlijk........
Haaksbergen bestond voornamelijk uit Katholiek en niet Katholiek en beide verenigingen speelden op het Scholtenhagen. Links aan de weg eerst RK HSC'21 en midden op dit prachtige stukje Haaksbergen in het Park Scholtenhagen, de v.v. Haaksbergen.
Nu hadden we met HVV Hengelo al eens bij de v.v. een wedstrijd gespeeld ter gelegenheid van de opening van een nieuw veld en ik wist nog dat we ons toendertijd met een bakje water moesten wassen na afloop want er waren toen nog geen douches toen, op dit prachtige complex!!!
Jan Eysink, plaatselijk Café Restaurant Kegelhuis eigenaar collega van mijn vader van en tevens voorzitter van RK HSC "opende de dans" op mijn persoontje als voetballer.
Men had nieuwe kleedkamers gebouwd en dat moest gevierd worden.
Ter gelegenheid daarvan speelde HSC versterkt met 3 Profs van GVAV uit Groningen (Tonnie van Leeuwen, Gerrit van Tilburg en Johan Beuvink) een wedstrijd tegen Neede en of ik ook mee wilde doen.
Een wedstrijdje en een feestje bij Jan Eysink daar was ik altijd voor in.
Midden in de nacht en gearmd met de melkboer ben ik weer aan de van Ruysdaelstraat 30 terecht gekomen.
De voorzitter Jan Eysink van RK HSC '21 had ""zijn stempel"" gezet.
Spionnen van "de vijand" en overkant en niet katholieke v.v. Haaksbergen die deze match ook hadden gezien en me ook nog geweldig met links zagen scoren werden lichtelijk nerveus en heb ik mij later laten vertellen, ze gingen gelijk in conclaaf (overgenomen van de " R.K.vijand") over welke strategie er gevolgd moest worden.
Eerder was ik al eens met Aty naar een bekerwedstrijd van de v.v. geweest en toen ik deze halverwege, vanwege het vertoonde spel wilde verlaten, werd ik gelijk door een aantal mensen voor overleg naar de huiskamer van de familie Bannink, uitbater van het mooiste cafe van West-Europa intpark, geloodst om e.e.a.te bepraten.
Dat café was toen geen factor in deze.
Zoals ik al eerder heb gezegd was het niveau tussen de 1e en 4e klas dermate hoog dat ik aan deze stap absoluut nog niet dacht en daarbij HVV Hengelo was mijn cluppie van jongs af!
Maar helemaal tevreden was ik daar niet meer want ik vond dat we in de 1e klas ook voor de prijzen mee moesten doen en daar moesten voorwaarden voor geschapen worden en daar waren de meningen verdeeld over bij deze club, zoals ik elders al heb vermeld.
HVV HENGELO was in het Twentse Amateurvoetbal een club met status evenals Quick'2O uit Oldenzaal en Noblesse oblige vind ik.
Na het behalen van het kampioenschap van Nederland in 1955-1956 speelden de eerste 3 elftallen allen in de hoogste amateur klassen en de A jeugd in de landelijke hoogste jeugdklasse.
Voldoende aantrekkingskracht voor menige speler op een lager niveau en bij andere clubs om hun grenzen te gaan verleggen en naar Hengelo te verkassen.
Dat heeft m.i.z. niets met betalingen te maken maar meer met voorwaarden scheppen, zodat je blijvend er uit kunt halen wat er in je zit sportief gezien!
Een aantal mensen deelden deze mening en wilden daar mee aan de slag maar werden tegen gehouden door een grotere groep recreanten.
Kwam bij dat, een elftal commissie van drie oud voetballers nog steeds het 1e,2e en 3e opstelden zonder overleg met de trainer! Dat was toch niet meer van die tijd.
Zo kon het gebeuren dat bijv. een Jacko Croes vanuit de A jeugd naar het 4e werd gezet terwijl deze in de jeugd aan de lopende band scoorde.
Ik heb de elftal commissie daar toen op moeten wijzen......dat kan toch niet!
Verschil van inzicht ok, maar 3 die het anders zien........